Onedrive of Sharepoint integratie voor documentenopslag

Let op: Er wordt hieronder vooral over Onedrive gesproken, voor Sharepoint is dit allemaal gelijk, op één extra stap na.

Koppelen met Microsoft

Voor de Onedrive integratie, moet Cubus gekoppeld zijn met Microsoft. Om met Microsoft te koppelen gaat u als volgt te werk:

Ga naar Beheer -> Office365 -> Organisatie Onedrive.

Klik op de + knop, vul een naam in en klik op Authoriseren

Onedrive instellingen

Als u niet bent ingelogd bij Microsoft, wordt u nu doorgestuurd naar de Microsoft login pagina. Log hier in met het Microsoft account die voldoende rechten heeft op de Onedrive of sharepoint omgeving waarmee u wilt koppelen. U wordt dan automatisch teruggestuurd naar de startpagina van Cubus.

Onedrive instellingen

Er is nu een Onedrive instelling gemaakt. Om de Onedrive instellingen verder in te richten gaat u naar Beheer -> Office365 -> Organisatie Onedrive.

Hier kunt u de betreffende instelling openen.

Onedrive instellingen

Sharepoint extra stap

Als u sharepoint gebruikt kunt u nu koppelen met een sharepoint site. Klik op de tab sharepoint, zet hem op Ja en klik op Kies Sharepoint site

Sharepoint instellingen

In het popup scherm worden alle sharepoint sites weergegeven die gekozen kunnen worden. Kies er een door te dubbelklikken of selecteren en Kiezen. Hierna zal de Sharepoint site ID weergegeven worden in deze pagina.

Sharepoint instellingen

Mappenstructuur

Ga naar het tabblad Standaard mappen

Eerst moet er nog een Hoofdmap aangemaakt worden. Dit mag ook een bestaande map zijn, zo niet wordt deze aangemaakt. Deze map komt in de hoofdmap van Onedrive te staan.

Klik op Hoofdmap en vul een mapnaam in. Onedrive instellingen

Verder staan in dit scherm alle mapnamen zoals deze automatisch aangemaakt worden in de klantmappen. Deze kunnen eventueel naar wens aangepast worden.